تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴۰۱/۹/۸
انواع گل پتوس
چند گونه از پتوس را میشناسید؟ به شما انواع پتوس را به همراه عکس و نحوه نگهداری معرفی میکنیم، انواع پوتوس عبارتند از : حصیری، ارتشی، مرمری، سیاه، چرمی، فرانسوی و..
انواع پتوس (انواع پوتوس): اگر به نگهداری گل و گیاه در منزل علاقهمندید و به دنبال گیاهی با شرایط نگهداری آسان و مراقبت کم و بی دردسر هستید ما به شما پتوس را پیشنهاد میدهیم ، پتوس گیاهی مقاوم است و به دلیل سازگاری بالا و رشد و تکثیر سریعی که دارد به یکی از گیاهان پرطرفدار آپارتمانی تبدیل شده، این گیاه رونده اگر به صورت آویز استفاده بشه میتونه زیبایی خانه شما رو دوچندان کنه، در ادامه قصد داریم انواع واریته های پتوس را به شما معرفی کنیم.
اگر در خصوص نگهداری پتوس سوال یا مشکلی دارید حتما مطلب اون رو از سایت گل من و تو مطالعه کنید.
در ادامه مطلب به شما 15 گونه از پتوس های موجود در بازار که همگی جذابیت فوق العاده ای دارند را معرفی میکنیم.
فراوان ترین گونه از انواع پتوس، پتوس سبز است. برگ های سبز تیره این واریته از پتوس باعث میشود مقاومت بالایی در برابر نور کم داشته باشد و بتواند در نور لامپ هم به رشد مناسب خود را ادامه دهد ، برای منازلی که نورگیر کمی دارند پتوس جید مناسب ترین انتخاب است. بهترین زمان برای آبیاری پتوس سبز و تمام انواع پتوس زمانی است که سطح خاک آنها به اندازه دو سانتی متر خشک شود، غبارپاشی سه بار در هفته (البته در زمان صبح یا عطر با شرایط خاص که من به شما ساخت جزیره برای این گیاه رو توصیه میکنم) باعث پهن و بزرگ تر شدن برگ آنها میشود. برای داشتن پتوس هایی با رشد مناسب و سالم از بهار تا پاییز ماهی یکبار به آنها کود بدهید.
پیشنهاد میکنم حتما ویدیو نحوه ساخت جزیره رو که در سایت قرار دادیم مشاهده کنید.
از دیگر انواع پوتوس میشه به پوتوس ابلق اشاره کرد، پتوس ابلق ( Golde Quee ) پر طرفدارترین نوع پتوس است که علی رغم زیبایی های ظاهری فراوان خود قیمت مناسبی دارد. این نوع پتوس با دارا بودن رگه هایی از رنگ طلایی و زرد ظاهر فوق العادهای به گیاه میبخشد، سرعت رشد پتوس ابلق به مراتب بالاتر از پتوس سبز است. برای نگهداری این گیاه نور کافی نیاز است تا رنگ قسمت های ابلق آن حفظ شود در غیر این صورت گیاه به رشد خود ادامه داده اما سبز شده و زیبایی خود را از دست میدهد. طول شاخه های رونده پتوس اغلب در شرایط محیطی مناسب به چندین متر هم میرسد. با تامین رطوبت (چه غبارپاشی و چه ساخت جزیره) این نوع از پتوس سطح برگ ها بزرگتر و شفاف تر میشود.
پتوس منجولا برگ های قلبی شکلی داشته که از قسمت حواشی برگ ها دارای برآمدگی های جذابی میشود، هر برگ گویا اقیانوس مواجی است از رنگ های مختلف. این پتوس از مابقی پتوس ها کمیاب تر بوده و با رگههای کرم، فسفری و سفیدِ بی نظم خود روی بستر سبز برگ زیبایی حیرت آوری پدید میآورد. موج های لبه های برگ منجولا در هیچ نوع پتوس دیگری مشاهده نمیشود. خاک مناسب پتوس منجولا مانند سایر پتوس ها خاکی سبک با زهکشی بالا و میزان اسیدیتیه پایین است.
جذاب ترین نوع پتوس که طرفداران زیادی دارد پتوس حصیری است. این پتوس با شکاف های بسیاری روی برگ های خود که از ابتدای رویش نیز وجود دارند زیبایی چشم نوازی را متجلی میشود. این گیاه در واقع یکی از گونه های مینیاتوری مانسترا و برگ انجیری است. نگهداری این گیاه آسان بوده، شرایط نوری و آبی آن مانند سایر پتوس هاست. برای پهن شدن برگ های آن هفته ای یکبار غبار پاشی کنید. و از نگه داری آن در جای گرم خودداری کنید. قیمت این نوع پتوس نیز تقریبا بالاست اما قلمه های نشایی آن را میتوانید با قیمت مناسب تهیه کنید. رشد این نوع پتوس در مقایسه با پتوس چروک بیشتر است.
در مطلبی کامل به بررسی نیازهای پتوس حصیری پرداختیم که حتما مطالعه کنید.
در بین انواع پتوس، پتوس ساتین برگ های منحصربه فردی دارد. لکه های بزرگ و نقره ای رنگ شکیلی روی آن دیده میشود که زیبایی زیادی به گیاه میبخشد، برای حفظ این لکه های نقرهای لازم است گیاه را در نور غیر مستقیم اما زیاد آفتاب قرار دهید. سرعت رشد پتوس ساتین چندان بالا نیست اما با این وجود جز گیاهان رونده محسوب میشود و در طولانی مدت طول شاخه های آن حتی به نیم متر هم میرسد. برای بیشتر شدن رشد پتوس ساتین همانند سایر پتوس ها آن را در گلدانی کوچک بکارید و فقط زمانی اقدام به تعویض گلدان کنید که ریشه ها از انتهای گلدان خارج شده باشند.
برگ های پتوس هاوایی بسیار شبیه پتوس ابلق است با این تفاوت که رگه های زرد و طلایی از مرکز برگ شروع شده به سمت حاشیه ها امتداد مییابد. اندازه برگ های این نوع پتوس بسیار بزرگ بوده و نقش بالایی در تصفیه هوا دارد. مقاومت این گیاه در برابر حمله آفات و انواع بیماری ها باعث شده تا برای مبتدیان در نگهداری گل و گیاه مناسب و مورد پیشنهاد باشد. اگر در شهر های آلوده زندگی میکنید حتما یک گلدان پتوس هاوایی در منزل خود داشته باشید. سرعت رشد این پتوس نیز بالاست و در نور متوسط رشد خوبی خواهد داشت. هرس کردن پتوس هاوایی باعث رشد شاخه های جانبی و پر شدن گلدان میگردد.
پتوس نئون یکی از گونه های بسیار مقاوم پتوس است. که حتی در نور کم هم به رشد خود ادامه میدهد با این وجود اگه بخواهید رنگ جذاب و درخشان اولیه آن را حفظ کنید باید میزان نور دریافتی را افزایش دهید. برگ های نورسته گیاه در مقایسه با برگ های کهن و قدیمی روشن تر هستند لذا کم شدن درخشش برگهای پیر امری طبیعی است و جای نگرانی ندارد. در واقع برگ های جدید به رنگ لیمویی و برگ های بالغ به رنگ نئون هستند از این رو این پتوس را به هر دو نام لیمویی و نئون نامگذاری کردهاند.
یکی از زیبا ترین انواع پتوس ها، پتوس مرمر است، این گیاه نسبت به سایر واریته های پتوس رشد آهسته تری دارد اما ترکیب رنگ بینظیر و زیبایی خارق العاده آن باعث شده تا به یکی از خواستنی ترین انواع پتوس تبدیل شود. پتوس مرمر برای رشد به نور نسبتا زیادی نیاز دارد لذا منازلی که نور کم دارند برای نگهداری این نوع پتوس مناسب نیستند. تابش مستقیم نور آفتاب به روی پتوس ماربل باعث ایجاد آفتاب سوختگی در نوک برگ میگردد. کوددهی استاندارد و غبارپاشی اصولی باعث میشود پتوس مرمر رشد نسبتا بهتری داشته باشد.
یکی از متفاوت ترین انواع پتوس، پتوس آبی است، برگ های این نوع پتوس ضخیم تر بوده و با ظاهری باریک و نوکی تیز و خیزه مانند جلوهای خاص و بدون شباهت با سایر پتوس ها به خود گرفته است. رنگ برگهای این پتوس همانطور که از اسم آن معلوم است سبز مایل به آبی است. این نوع پتوس قدرت رشد و تکثیر سریعی دارد، با هرس کردن شاخه های بلند گیاه در مدت کوتاهی ، شاهد رویش جوانه های جانبی و پر و توپی شکل شدن گیاه خواهید بود، در صورت هرس نکردن طول شاخه ها آنها به چندین متر هم میرسند و زیبایی زیادی به منازل میدهند. چنانچه پتوس آبی را در نور زیاد و غیر مستقیم قرار دهید برگهای جدید آن بسان فلزی جلاداده شده میدرخشند و جلوهی آن را چند برابر میکنند.
پیشنهاد میکنم حتما ویدیو نحوه تکثیر پتوس رو مشاهده کنید.
یکی از خاص ترین انواع پتوس ، پتوس سفید یا Njoy است. رنگ سفید در بستر سبز رنگ این نوع از پتوس ، بدون هیچ نظم و آهنگی مانند عروسی است که با لباس سفید در چمنزار میرقصد ، برگ های این نوع پتوس در مقایسه با سایر پتوس ها کوچک تر بوده و به میزان نور دریافتی نیز حساس تر هستند چرخاندن دائم گلدان به سمت نور ، آبیاری و کوددهی مناسب و استفاده از گلدانی با پایه بلند رشد و زیبایی این نوع پتوس را چندین برابر میکند. پتوس سفید عروس پتوس هاست و تکثیر آن هم مانند سایر پتوس ها بسیار آسان است، اما ممکن است ریشه دهی هر قلمه کمی بیشتر زمان ببرد .پ
از اسامی دیگر پتوس سفید به ملکه برفی و پتوس یخی نیز میتوان نام برد .
پتوس شیخی نوعی پتوس با برگ های سبز پررنگ، بزرگ و کشیده است. برگ های ابتدایی و کوچک تر فاقد شکاف هستند اما با گذشت زمان و بزرگ تر شدن برگها شکاف هایی در آن ها ایجاد میشود که تعدادشان به مرور بیشتر نیز میگردد. شرایط نگهداری از این پتوس مانند سایر پتوس هاست. پتوس شیخی سرعت رشد بالایی دارد. برای حفظ بهتر این نوع پتوس حتما باید گیاه را به قیم فیکس کنید، زیرا در صورت نبود قیم وزن بالای برگ و شاخه ها باعث افتادگی و شکستن ساقه های این گیاه میگردد. پتوس شیخی سبز، در نیم سایه نیز به حیات خود ادامه میدهد اما پتوس شیخی ابلق باید در نور زیاد نگهداری شود در غیر این صورت از ابلق بودن فاصله گرفته و سبز میشود.
پتوس ببری بسیار شبیه پتوس ساتین است و بسیاری از افراد میپندارند این دو نوع پتوس یک گیاه با نام های مختلف است. حتی بسیاری از گلخانه ها نیز این دو پتوس را به جای هم میفروشند. تفاوت پتوس ببری با پتوس ساتین در شکل ظاهری لکه ها و رنگ آنهاست، لکه های پتوس ساتین نقره ای رنگ بوده و بسیار بزرگتر از لکه های خامه ای رنگ پتوس ببری است، اما این دو نوع پتوس از نظر شرایط نگهداری تفاوتی با هم ندارند.
پتوس فرانسوی یکی از زیباترین انواع پتوس هاست. قسمت عمده برگ این نوع پتوس را رنگ نقره ای فرا گرفته و قسمت مرکزی برگ با رنگ سبز پوشیده شده، رنگ نقره ای در برگ های جوان و تازه رویش بسیار کم رنگ و بی حال است که با مرور زمان و با بالغ شدن برگ براقیت خاصی پیدا میکند. برگ های پتوس فرانسوی با گذشت زمان کوچک تر میشوند برای حل این مشکل باید گیاه را به قیم متصل کنید تا با تامین رطوبت برگ ها در اندازه نرمال خود باقی بمانند. این گیاه در نور متوسط و زیاد که به صورت غیر مستقیم تابیده شود بهترین عملکرد را دارد، و از نظر سایر شرایط نگهداری از جمله آبیاری مانند سایر پتوس هاست.
پتوس سیاه پتوسی است با رنگ بنفش سیر، که برگی قلبی شکل دارد . نیاز نوری این گیاه بسیار بالاست و توصیه میشود در کنار پنجره های نورگیر نگهداری شود. نیاز آبی این گیاه مانند سایر پتوس هاست. اما اگر نور آن کم شود برگ ها سبز رنگ شده و زیبایی خود را از دست میدهند. پتوس سیاه تحمل گرمای شدید را ندارد و دمای اتاق بهترین محیط برای نگهداری آن است. ممکن است به دلیل زیبایی فریبنده این پتوس شیفته نگهداری آن شوید اما باید بدانید نگهداری این نوع پتوس از سایر پتوس ها به مراتب دشوار تر است.
پتوس چروک یا برجسته یکی از کمیاب ترین و گران ترین انواع پتوس است. سرعت رشد این پتوس تقریبا کم است ولی مانند سایر پتوس ها مقاوم و رونده است. ظاهر جذاب این گیاه با برگ های برجسته زیبایی بی نظیری به منازل میبخشد. این نوع پتوس حتی در نور کم هم به رشد خود ادامه داده اما نور متوسط ایده آل نوری این گیاه محسوب میشود. اگر میخواهید این گیاه زیبا را داشته باشید پیشنهاد میشود قلمه های نشایی آن را که قیمت مناسب تری دارند تهیه کنید. آبیاری زیاد از حد باعث زردی برگ ها شده و گیاه را نابود میکند. برگ های پتوس چرمی به گرد و غبار حساس است لذا همیشه برگ ها را با دستمالی مرطوب و نرم پاکسازی کنید. بهترین دما برای نگهداری پتوس حصیری و سایر پتوس ها بین ۱۵ الی ۲۳ درجه سانتیگراد است.
در این مطلب با انواع پتوس اشنا شدید و مختصری هم به شما از شرایط نگهداری هر کدام گفتیم اگر سوالا یا مشکلی دارید حتما در بخش دیدگاه بنویسید، در ضمن در مطلبی کامل به بررسی مشکلات پتوس پرداختیم که پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنید.