تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴۰۱/۹/۷
علت پوست پوست شدن دور ناخن
برای همه ما پیش میآید که با مشکل پوست شدن اطراف ناخن مواجه شویم. گروهی صبر میکنند تا ناخن گیر در دسترس باشد و پوستهای اضافه را با حوصله میگیرند و
برای همه ما پیش میآید که با مشکل پوست شدن اطراف ناخن مواجه شویم. گروهی صبر میکنند تا ناخن گیر در دسترس باشد و پوستهای اضافه را با حوصله میگیرند و گروهی دیگر با کندن پوستهها باعث زخم شدن پوست کنار ناخنهایشان میشوند، اما علت علت پوست پوست شدن ناخن و اطراف ناخن چیست و راهکار درست رفع آن کدام است؟ در ادامه با ما همراه شوید تا توضیحات کاملی از ریش ریش شدن پوست کناره ناخن یا اصطلاحا ناخن ریش را به شما بگوییم.
در بیشتر مواقع خشکی پوست مهمترین علت ریش ریش شدن پوست دور ناخن است. خشکی پوست در فصل زمستان و برای کسانی که طولانی مدت دستانشان در آب است، بیشتر روی میدهد. مواد موجود در صابون یا لوازم آرایشی نیز میتواند عامل خشکی بیشتر پوست باشند. خشکی پوست موجب بروز مشکلاتی چون خارش، خراشیده شدن، قرمز یا خاکستری شدن پوست نیز میشود. برای جلوگیری از خشکی بیشتر پوست بهتر است از صابونهای مایع و کرمی برای شستن دستهایتان استفاده کنید. شستن بیش از حد دستها با صابون موجب از بین رفتن چربی سطح پوست شده و صابون جذب لایههای حساس کنار ناخن میشود.
بهتر است استفاده از حوله نرم را جایگزین خشک کردن دست با دستمال کاغذی کنید. دستان خود را با آب داغ نشویید و از صابونها و مواد آرایشی یا شوینده حاوی مواد تحریک کننده پوست استفاده نکنید. این مواد شامل عطرهای ضد باکتری، پماد نگهدارنده مانند فرمالدئید، ایسوتیایزولینون و کوکامیدوپروپیل بتائین میشوند. هنگام خرید این مواد مدل مخصوص پوستهای حساس را انتخاب کنید و مواد تشکیل دهنده را با دقت مطالعه فرمایید.
آفتاب سوختگی از التهابات پوستی است که به خاطر قرار گرفتن طولانی در مقابل آفتاب یا پرتو ماورای بنفش روی میدهد. این مشکل بلافاصله ظاهر نمیشود. زمانی که درد و قرمزی شروع می شود در واقع از قبل پوست آسیب دیده است. با فاصله ۶ تا ۴۸ ساعت از سوختگی بیشترین درد احساس میشود. جالب است بدانید که آفتاب سوختگی میتواند به اندازه سوختن با حرارت خطرناک باشد. عوامل اصلی آفتاب سوختگی موارد زیر هستند:
بعد از گذشت چند روز پوسته پوسته شدن ناشی از آفتاب سوختگی آغاز میشود. این مشکل ممکن است روزها و حتی هفتهها ادامه داشته باشد. بهترین راه پیشگیری استفاده از کرمهای ضد آفتاب است. برای درمان سوختگی محصولات متعددی وجود دارد، همچنین میتوانید از پماد زینک اکساید استفاده کنید.
مشکل پوست پوست شدن دور ناخن در بیشتر موارد به دلیل خشکی پوست ایجاد می شود.
مکیدن انگشتان یکی از عادتهای رایج در میان افراد خردسال است. بسیاری از نوزادان از همان زمان تولد این کار را انجام میدهند. بهتر است که با بزرگتر شدن هرچه سریعتر این عادت را ترک نمایند، چرا که موجب پوست شدن اطراف ناخن میشود. از دیگر پیامدهای عادت مکیدن انگشت در اطفال موارد زیر هستند:
برای ترک عادت مکیدن انگشت در کودکان روشهای مختلفی پیشنهاد میشود، به طور مثال در کودکان شیرخوار استفاده از پستانک، عدم اعمال فشار بر کودک، تحسین او برای انجام ندادن این کار، استفاده از اسباب بازی یا پوشاندن دست کودک با جوراب در هنگام خواب. استفاده از محافظ فیزیکی در هنگام خوابیدن نیز یکی از تاثیر گذارترین انتخابهای پیش رو است، در این روش محافظها باعث میشود احساس آرامشی که با مکیدن به دست میآمد دیگر وجود نداشته باشد. غیر از محافظهای فلزی و پلاستیکی محافظهای پارچه ای نیز برای ترک عادت مکیدن انگشت ساخته میشوند.
بیماریهای کلیوی میتوانند عامل دیگر بروز مشکلات در ناخن و علت پوست پوست شدن دور ناخن باشد. البته مشکلات ناخن تنها یکی از علائم بیماری کلیوی است، از دیگر علائم این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:
کمبود ویتامین هایی نظیر ویتامین ب می تواند یکی از علت های پوست پوست شدن دور ناخن باشد.
افراد دارای کم خونی از کمبود آهن و هموگلوبین رنج میبرند. کمبود هموگلوبین در بدن موجب کاهش اکسیژن خون میشود. در این بیماران پوست شدن اطراف ناخن و علائمی چون احساس خستگی و فرسودگی، ضعف، رنگ پریدگی در ناخن و پوست، ضربان نامنظم یا تند قلب، نفسهای کوتاه، احساس درد در قفسه سینه، سرگیجه خفیف، مشکلات شناختی، کرختی یا سردی انتهای اندامها، بیخوابی شبانه و سردرد مشاهده میشود.
علت ریش ریش شدن پوست دور ناخن کودکان ممکن است ابتلا به بیماری کاوازاکی باشد. این بیماری در واقع التهاب عروق سراسر بدن است و بیشتر در کودکان زیر ۵ سال مشاهده میشود و دلیل اصلی مشکلات قلبی در اطفال است. علت بروز این بیماره ناشناخته است. برای تشخیص بیمار باید بگوییم که اغلب موارد زیر نیز مشاهده میشود:
برای درمان و تشخیص این بیماری در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.
با مشاهده پوست شدن دور ناخن بسیاری فکر میکنند که این امر نشان دهنده کمبود ویتامین است. باید بگوییم که به ندرت علت پوست پوست شدن دور ناخن به ویتامینها ختم میشود. با این حال گاهی علت ریش ریش شدن پوست دور ناخن به ویتامینها بازمیگردد.
ازدیاد ویتامین A: در صورت کمبود نیاسین یا مصرف بیش از حد ویتامین آ (A) ممکن است پوست و ناخنتان تحریک شود. البته این مسمومیت علامتهای دیگری شامل تهوع، سرگیجه و خستگی نیز دارد که برای درمانش باید حتما به پزشک مراجعه کنید. بسیار کم اتفاق میافتد که با ویتامین A موجود در غذا شخصی دچار مسمویت شود. برای این اتفاق باید دوز بسیار زیادی از ویتامین آ وارد بدن شخص شود. مسمومیت ناشی از اوردوز ویتامین A اغلب در پی استفاده دراز مدت از کرمها، ژلها و مکملهای ویتامین A اتفاق میافتد و یا علت آن مصرف تصادفی دوزهای بسیار بالای این ویتامین است. احتمال بروز مسمومیت ناشی از ازدیاد ویتامین A در بیمارانی که دچار نارساییهای کبدی هستند، بیشتر است.
کمبود ویتامین C: کمبود اسیک فولیک و ویتامین سی (C) از دیگر علل بروز این مشکل است. از دیگر علائم نشان دهنده کمبود ویتامین سی در بدن کاهش سرعت رشد ناخن و موها است. ویتامین سی از اصلیترین مواد تشکیل دهنده کلاژنها است و به همین خاطر کمبود آن چنین پیامدهایی را در بدن ما دارد.
کمبود ویتامین B: از دیگر ویتامینهایی که میتوانند علت پوست پوست شدن دور ناخن باشند، ویتامین بی (B) است.
پس از این که علت پوست پوست شدن دور ناخن را یافتید زمان آن است که به دنبال درمان مشکل باشید. روشهایی که در ادامه گفته میشود اغلب برای خشکی پوست و کمبود ویتامینها کار برد دارد و در صورت داشتن سایر علائم یا عدم بهبود حتما به پزشک مراجعه نمایید.
استفاده از ماسک های خانگی که خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی دارند در بهبود مشکل پوست پوست شدن دور ناخن موثر است.
عسل یکی از درمانهای پشنهادی برای آبرسانی در اطراف ناخن است. همچنین میتوانید برای پیشگیری از التهاب دور انگشتان از عسل استفاده نمایید. عسل سرعت بهبود زخمها را افزایش میدهد و یک نوع آنتی بیوتیک طبیعی است. باید توجه داشته باشید که حتما از عسل طبیعی و مرغوب استفاده کنید، عسلیهای بیکیفیت تاثیری در درمان نخواهند داشت و حتی ممکن است موجب بدتر شدن زخمها نیز بشوند. برای استفاده از عسل آنها را در اطراف ناخنها مالیده و ۲ ساعت صبر کنید، سپس دستتان را با آب ولرم بشویید. این کار را تا بهبود کامل روزی دو بار تکرار کنید.
حدود ۷۵٪ انرژی آووکادو از چربی است، همچنین اسید فولیک، ویتامین K، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E و اسید پانتوتنیک از دیگر مواد مغذی موجود در این میوه هستند. استفاده از آن چه به صورت خوراکی چه به صورت ماسک برای پوست، مو و ناخنها بسیار مفید است. برای درمان ریش ریش شدن اطراف ناخن یک آووکادوی نرم و رسیده را انتخاب کنید، آن را نصف کرده و پوستش را جدا کنید. سپس داخل میوه را خرد کرده و با قاشق له نمایید. خمیر نرم حاصل را در ظرفی ریخته و با روغن نارگیل مخلوط کنید. این کرم دست ساز را شب قبل از خواب نوک انگشت و کنار ناخنها مالیده و ۱۲ ساعت بعد بشویید. پیشنهاد میکنیم که پس از مصرف از دستکش استفاده کنید تا جذب بهتری داشته باشد. این کار را تا زمان بهبود هفتهای ۳ بار تکرار کنید. در صورت تمایل می توانید به مقاله بهترین خواص روغن آووکادو برای پوست و مو مراجعه کرده و با دیگر مزایای این میوه شگفت انگیز آشنا شوید.
بادام آجیل خوشمزهای که همه میدانیم خواص بسیاری دارد. ۴۹٪ دانه بادام را روغن تشکیل میدهد و حاوی پروتئین، ویتامین آ، ویتامین ب، اسید فولیک، ویتامین E، ویتامین K، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و … است. خوردن بادام به تنهایی برای درمان و تقویت پوست، مو و ناخنها مفید است. با درست کردن ماسک ناخن میتوانید به پوست شدن اطراف ناخن را درمان کنید. برای درست کردن باید چند عدد بادام را در لیوانی آب خیس کرده و بگذارید یک شبانه روز کامل خیس بخورد، سپس بادام ها را پوست بکنید، بشویید و کامل آسیاب نمایید. یک عدد زرده تخم مرغ را به اضافه کرده و مخلوط را حسابی به هم بزنید. یک قاشق عسل طبیعی نیز به محلول افزوده و حالا آن را بر روی نوک انگشت و کنار ناخنهای خود بمالید. بهتر است که این کار را شب قبل از خواب انجام داده و صبح دستتان را با آب سرد بشویید. کرم بادام را میتوانید هر شب قبل از خواب استفاده کنید.
همه ما از خواص آلوورا برای پوست با خبریم. آلوئه ورا، صبر زرد یا شاخ بزی از دیرباز در ایران و دیگر نقاط جهان برای داشتن ناخنها و پوست و موی زیبا مورد استفاده قرار میگرفته است. این گیاه حاوی انواع ویتامینها و ترکیبات مغذی است. از جمله مواد موجود در آن قندهای مانوز و گلوکز، آنزیمهایی نظیر آمیداز، کاتالاز و اکسیداز، اسیدهای فولیک و مواد معدنی و مغذی چون منیزیم، کلسیم، روی، مس، کروم و سدیم هستند. در بسیاری از محصولات درمانی و کرمها از آلوئه ورا استفاده میشود.
برای استفاده از آلوئه ورا برگ آن را خریده و با ایجاد یک برش عمودی در میان برگ، ژل داخلش را خارج کنید. ژل را روی انگشت خود بمالید و نیم ساعت صبر کنید، سپس دستتان را با آب سرد بشویید. میتوانید ژل را روزی دوبار استفاده نمایید.
ماست مادهای مغذی و مفید که حاوی مقدار زیادی پروتئین و انواع ویتامین ب است. ماست منبع بسیار خوب کلسیم، فسفر، اسید پانتوتنیک و روی میباشد. مواد غذایی پروبیوتیک موجود در آن به افزایش سطح ایمنی بدن کمک میکنند. اسید لاکتیک نیز از دیگر موارد تشکیل دهنده ماست است که سلولهای مرده پوست را حذف کرده و پوست شما را تمیز و شفاف میسازد. برای درمان پوست پوست شدن دور ناخن کافیست که قبل از خواب ماست را روی پوستتان مالیده و خوب ماساژ دهید. دستکش بپوشید و صبح دستتان را با آب ولرم بشویید.
در صورت درمان نشدن مشکل پوست پوست شدن دور ناخن در طولانی مدت حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
عدم درمان ریش ریش شدن اطراف ناخن میتواند برای شما یک مشکل جدی ایجاد کند، حتی در موارد خاص دیده شده که عفونت این قسمت در سراسر بدن پخش شده است. اگر بعد از یک هفته پوستتان بهبودی نیافت یا ضعیت بدتر شد باید به دنبال یک درمان اساسی باشید. در صورت بروز و مشاهده هر یک از موارد زیر باید به پزشک متخصص مراجعه کنید:
پزشک شما بررسی میکند که آیا ریش ناخنتان آلوده به عفونت شده است یا خیر؟ پزشک ممکن است تنها با دیدن وضعیت پوست شدن دور ناخن این مورد را تشخیص دهد در غیر این صورت از پوست آن قسمت نمونه گیری کرده و برای تحقیقات بیشتر نمونه را به آزمایشگاه میفرستند.
در صورت داشتن عفونت ممکن است نسخه دریافت آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی برای شما تجویز شود. ممکن است به تجویز آنتی بیوتیک به صورت موضعی یا خوراکی احتیاج داشته باشید. در صورت وجود چرک، ممکن است پزشک یه ناحیه آلوده را تخلیه کند. این امر باکتری ها را از بین میبرد و به تسکین فشار در ناحیه کمک کند. برای درمان ریش ریش شدن اطراف ناخن بعد از درمانهای قوی باید ۵ تا ۷ روز حسابی پوست دور ناخن خود را تمیز نگهدارید.
در این مطلب به علت پوست پوست شدن دور ناخن پرداختیم و گفتیم که خشکی پوست شایعترین علت بروز این مشکل است. از دیگر علتهای رایج برای این بیماری آفتاب سوختگی، مکیدن انگشت، کمبود یا ازیاد ویتامینها، مشکلات کلیوی، کم خونی یا سندرم کاوازاکی است. در ادامه راهکارهای درمان خانگی را بررسی کردیم و سرانجام گفتیم که در چه شرایطی باید به دکتر مراجعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال یا تجربه از درمان پوسته شدن دور ناخن در بخش نظرات آن را با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.
ski k af
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت