تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴۰۱/۹/۷
عکس خونه
اون قدیم ندیما، یه بعد از ظهری، رادیو روشن میکردن ودر حالیکه آواز قمرالملوک پخش میشد،شمعدونی های دور حوض رو آب میدادن. عکس خانه قدیمی سنتی
فهرست مطالب؛
عکس خانه های قدیمی قلب تان به تپش در می آورد؟
اگر احساسات تان را در کنار حوض پر آب کاشی حیاط های قدیمی جا گذاشته اید؛
اگر دلتان برای بوی گلدان های شمعدانی کنار حوض و عطر خاک آب خورده عصرگاهی هزار بار تنگ شده است…
اگر بعد از آن چایی سماور مادربزرگ دیگر هیچ چای لب سوز و لب دوز و لب ریزی در جهان ننوشیده اید…
اگر دلتان برای شیشه های رنگی مثلثی و هزار تکه نوری که به درون ارسی می پاشیدند به اندازه آفتاب تنگ شده است…
اگر حسرت یک بار بویین بوته های یاس باغچه پایین و نوازش درختان نارنج و انار باغچه بالایی هنوز در دلتان است…
یک قالی پهن کنید کنار دیوار آجری ، در خنکای ایوان ، پیج رادیو را بگردانید و با آواز بم سنتور ، آلبوم عکس خانه های قدیمی را ورق بزنید، دست پدربزرگ و مادر بزرگ ها و مهربانی هاشان را بفشارید و قدر همین چند لحظه را بدانید…
شما را نمی دانم ، اما من اینقدر خوش بخت و شاد بودم که هرگز گمانم نبود به این زندگی سخت و سرد و تیره در میان چهاردیواری های سر به فلک کشیده غریبه…
چطور با دکور خونه حال خودمون رو خوب کنیم؟
اگر دلتان از این دکورهای سنتی و قدیمی توی خانه و آپارتمان مدرن تان می خواهد، یک نگاهی به تجربه این هموطن مان هم بیاندازید، شاید به درد شما هم بخورد؛
4000216_تجربه دکور سنتی تو خونه
دیزاین تراپی، هفت تا راهکار خیلی ساده برای اینکه شادی و آرامش میهمان خانه اتان شوند…
اگر دلتان از این فرش های نمدی سنتی می خواهد، یک نگاهی اینجا بیاندازید…
حوض فیروزهای با شمعدانهای قرمز در میانه حیاط ، نخستین تصویری است که از یک خانه قدیمی در ذهن شکل میگیرد. آب عنصری حیاتی است و وجود آن اطمینان بخش هر خانه. برای همین حضورش در هر خانه جدا از تمام کاربردهایش، حس اطمینان ایجاد میکرد. حوض بهدلیل انعکاس تصویر خانه در خودش، فضا را هم بزرگتر نشان میداد. جدای از اینها صدای آب آرامش بخش است و صداهای اضافه را هم بهخود جذب میکند تا همهمه از خانه به بیرون منتقل نشود و برعکس. جایی هم برای ذخیره آب وجود داشت؛ جایی برای انجام کارهای روزمرهای چون : وضو، شستشو، آبیاری درختان و پاشیدن آب در حیاط خانه و… حوض نقش مهمی هم در خنک کردن فضا داشت و در مسیر باد یا بادگیر ساخته میشد و طراوت را به خانه میآورد. برای جلوگیری از اسراف آب هم گلدانهایی در پاشویه حوض میگذاشتند تا از سرریز شدن آب، گلها سیراب شوند و دور حوض هم زیبا و تماشایی شود. دلیل انداختن ماهی در حوض هم جلوگیری از رشد بیرویه خزهها بوده… در این سرزمین آب همیشه عزیز بوده است و الهه آب، از مقدسترینها مردم به سختی از دل کویر آب بیرون میکشیدند و همین باعث میشد علاوه بر دانستن قدر آب، حرمتش را هم نگه دارند و در خانه جایی ویژه و زیبا به آن اختصاص دهند؛ حوض و حوضخانه از باشکوهترین بخشهای خانه بود. اما در دوره معاصر و به محض اینکه آب در لولهها جاری شد و در دسترس، مردم یادشان رفت این آب با زحمت بهدست میآید و کم کم حوضچههای آب سرد و گرم فراموش شدند و محدود شدند به استخرها و نامهای فرنگی بهخودشان گرفتند…
یک نگاهی هم به این مطلب داشته باشید اگر دوست دارید چیزهایی هم از دکوراسیون یاد بگیرید؛
به جای اینکه شما معماری را تزیین کنید، این معماریست که حالتان را خوب می کند…
برای مشاهده منابع برخی از تصاویر، لطفا ورق بزنید.