تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴۰۱/۹/۷
فرمانده نیروی دریایی ارتش
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و فرمانده کل قوا روز سهشنبه ۲۶ مرداد طی حکمی دریادار دوم شهرام ایرانی را به فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد. وی...
دانلود کنید
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و فرمانده کل قوا روز سهشنبه ۲۶ مرداد طی حکمی دریادار دوم شهرام ایرانی را به فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
وی جایگزین دریادار حسین خانزادی شدهاست که آبان ۹۶ از طرف آیتالله خامنهای به فرماندهی نیروی دریایی ارتش منصوب شده بود.
رهبر جمهوری اسلامی در حکم انتصاب، علت جایگزینی فرمانده نیروهای دریایی ارتش را اعلام نکرده، اما طی دوران فرماندهی آقای خانزادی حوادث مختلفی از جمله شلیک اشتباه به شناور کنارک و کشته شدن ۱۹ نفر در جریان مانور دریایی، همچنین سانحه ناوشکن دماوند در دریای خزر و کشته شدن دو خدمه آن اتفاق افتاده است.
حسین خانزادی همچنین اخیراً در رزمایش سالگرد تشکیل نیروی دریایی روسیه شرکت کرده بود.
شهرام ایرانی متولد سنندج است و مسئولیتهایی از جمله ریاست عملیات منطقه یکم دریایی ارتش (بندرعباس)، رئیس ستاد و جانشین فرماندهی این منطقه، جانشینی معاونت عملیات نداجا، معاونت آموزش نیروی دریایی و جانشینی معاونت آموزش ارتش را در پرونده کاری خود دارد.
آقای خامنهای در حکم انتصاب وی گفته است: «اهتمام جدّی و شایسته در بهرهبرداری از ظرفیتهای نیرو و ارتش و نیروهای مسلح و کشور برای پیشبرد جهادی و انقلابی آن نیرو، ارتقاء توان و آمادگی همهجانبه بر پایه رشد و تعالی سرمایه انسانی مورد انتظار است».
وزارت خارجه اتریش روز دوشنبه هفتم آذر تایید کرد که مسعود مصاحب، زندانی دو تابعیتی اتریشی- ایرانی به دلیل وضعیت جسمانی از زندان «آزاد شده است».
با این حال، خبرگزاری اتریش میگوید آقای مصاحب هنوز باید در ایران بماند و هر هفته یک بار حضور خود را به نهادهای ذیربط خبر بدهد.
مسعود مصاحب، بازرگان ۷۶ ساله و دبیرکل «انجمن دوستی ایران و اتریش»، بهمن سال ۱۳۹۷ در جریان سفر به تهران، دستگیر و سپس به اتهام «جاسوسی برای آلمان و اسرائیل» به ده سال حبس محکوم شد.
خانواده او این اتهام را قاطعانه رد کرد.
وزارت خارجه اتریش گفته است که «کوششهای فشرده دیپلماتیک» منجر به «آزادی» آقای مصاحب شد. اما توضیح بیشتری در این باره نداد.
پیشتر سازمان عفو بینالملل در مورد عواقب بیماری آقای مصاحب در زندان هشدار داده و بر لزوم اقدام برای آزادی او تاکید کرده بود.
ایران خبر «آزادی» آقای مصاحب را هنوز تایید نکرده است. حکومت جمهوری اسلامی معمولا در برابر دریافت امتیازاتی، زندانیان دو یا چند تابعیتی را آزاد میکند.
رویکرد اخاذی از کشورها از راه گروگان گرفتن شهروندان دو یا چند تابعیتی، که اکثرا شهروند ایران هم هستند، از آغاز نظام جمهوری اسلامی تا به امروز ادامه یافته است.
اتریش تایید کرده که دو شهروند دیگر این کشور هنوز در زندانهای ایران هستند.
در حالی که طی سالهای گذشته حتی بسیاری از کنسرتهای دارای مجوز وزارت ارشاد از سوی نهادهای امنیتی و مذهبی لغو شدهاند، خبرگزاری دولتی ایرنا با اشاره به چهار ماه عدم برگزاری هیچ کنسرتی در سطح کشور، خواستار اقدام خوانندگان پاپ برای اجرای کنسرت شده است.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی روز دوشنبه هفتم آذر مدعی شد عدم برگزاری کنسرت در سطح کشور، بهدلیل «تبلیغات سوء شبکههای ماهوارهای و متهم کردن خوانندگان به توهین به خون کشتهشدگان از طرف آنها» بوده است.
این در حالی است که چند خواننده مشهور ایرانی طی چهار ماه گذشته در خارج از کشور کنسرت برگزار کرده و مورد استقبال مردم و توجه رسانههای خارج از کشور قرار گرفتهاند؛ از جمله کنسرت همایون شجریان در کانادا که بعد از بازگشت به کشور، گذرنامه او توسط نیروهای امنیتی برای مدتی توقیف شد.
این خواننده مشهور و فرزند محمدرضا شجریان، استاد موسیقی مقامی ایران، اواخر مهرماه نیز تور اروپایی خود را به خاطر «احوال ناخوش این روزها» لغو کرد. چند روزی پیش از لغو تور او، کنسرت داریوش اقبالی، خواننده موسیقی پاپ ایران در لندن به خاطر «تهدیدات امنیتی جمهوری اسلامی» لغو شد؛ اما گوگوش خواننده شهیر پاپ ایرانی کنسرت خود در فرانکفورت را تقدیم مهسا امینی کرد.
طی سه ماه گذشته، بسیاری از هنرمندان شاخص کشور از اعتراضات مردمی حمایت کرده و سرکوب خونین اعتراضات مردمی را به باد انتقاد گرفته و مورد تهدید و بازداشت مقامات امنیتی ایران قرار گرفتهاند.
خبرگزاری ایرنا هنرمندان کشور را به «طفره رفتن» متهم کرده و گفته است: «حالا این طفره رفتن به چهار ماه رسیده است که به هیچ عنوان برازنده ظاهر فرهنگی کشور نیست. اکنون وقت آن رسیده که طلسم عدمبرگزاری کنسرت نیز در کشور شکسته شود».
این اظهارات در حالی است که طی چند ماه گذشته کنسرتهای سیروان خسروی، خواننده سرشناس پاپ و حمید آرامزاده، خواننده جوان موسیقی سنتی به دست نیروهای امنیتی لغو شده و محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر ارشاد، با تاکید بر این که «من نماینده هنرمندان نیستم، نماینده دولت جمهوری اسلامی هستم»، روز اول شهریور گفت که حمایتهای دولتی فقط شامل جریانی از هنر است که بتواند «منشور هنر جمهوری اسلامی» را که روحالله خمینی اعلام کرده است، تقویت کند.
محمدرضا مبلغی، عضو فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که برخی از آخوندها در ایران از «ترس» اقداماتی چون عمامهپرانی، «با لباس شخصی بیرون» میآیند.
مبلغی روز دوشنبه هفتم آذر به سایت دیدهبان ایران گفت: «طی دو ماه گذشته شاهد اتفاقاتی در کشور هستیم و نگاهها به ما که روحانی هستیم سنگینتر شده، زیرا تبلیغات علیه روحانیت بیشتر شده است.»
او در همین زمینه خبر داد که به این خاطر، برخی از افراد معمم و طلبهها اکنون «از بیم و ترس اینکه به لباسشان بیاحترامی و توهین شود» با لباس شخصی بیرون میآیند.
رئیس فراکسیون امر بهمعروف و نهیاز منکر مجلس سپس این ادعا را مطرح کرد که «لباس روحانیت لباس پیغمبر است.»
از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران، ویدئوهای بسیاری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد معترضان در اقدامی اعتراضی عمامه افراد معمم را در خیابانها یا وسایل حمل و نقل عمومی از سرشان پرت میکنند.
پیشتر در واکنش به این اقدام معترضان، محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر اصفهان در مجلس شورای اسلامی هشدار داده بود که معترضان «با دم شیر بازی میکنند» و «بدانند نتیجه عملشان را خواهند دید».
همچنین غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی به کسانی که در جریان اعتراضها به قول او، «بیادبی» کردند هشدار داد.
این در حالی است که جوانان و معترضان در اعتراضات خود شعارهایی چون «آخوند برو گمشو» و «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه» سر میدهند.
علاوه بر عمامهپرانی و شعار علیه آخوندها، در هفتههای اخیر ساختمان حوزههای علمیه در چند شهر ایران از جمله شهر قم به آتش کشیده شده است.
طبقه روحانیت در ایران دارای امتیازات ویژهای است که منحصر به روحانیون حکومتی نمیشود؛ معافیت از خدمت اجباری سربازی و دریافت حقوق ماهیانه از این امتیازات است.
یک مقام مسئول در شهرداری تهران، برخلاف تکذیب قبلی شهردار پایتخت و رئیس شورای شهر، وجود توده گسترده گاز آلاینده و بدبوی متان در آسمان تهران را تأیید کرد.
حسین حیدریان، معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران، ضمن تأیید وجود این اَبَرتوده، دلیل آن را فعالیت مجتمع آرادکوه در جنوب تهران عنوان کرد و گفت روزانه تا پنج هزار و ۲۰۰ تُن پسماند شهری وارد این مجتمع میشود.
گاز متانِ حاصلشده از فعالیت این مجتمع که بزرگترین مرکز دفن و پردازش زباله در تهران است، باعث تشکیل تودهای گسترده از این گاز بر فراز تهران شده که علاوه بر انتشار بوی بد، بر تشدید آلودگی هوا و نیز گرمایش زمین هم اثرگذار است.
این در حالی است که اوائل آبان سازمان هوافضای آمریکا، ناسا، طی گزارشی مصور از وجود توده گاز متان به طول پنج کیلومتر بر فراز مناطق جنوبی تهران خبر داده بود، اما شهردار تهران، علی زاکانی، آن را «دروغ» خواند و مهدی چمران، رئیس شورای شهر نیز گفت «تصویر ناسا مال یک کشور دیگر است و ارتباطی به ایران ندارد».
معاون سازمان پسماند شهرداری تهران دلیل انتشار گاز متان و عدم استفاده از آن برای تولید برق را نبودِ دانش و تخصص داخلی عنوان کرد و گفت شرکتهای خارجی «بهدلیل تحریمها» مایل به همکاری در این موضوع نیستند.
مقامات ایران، در توضیح کاستیها و کمبودهای صنعتی و تولیدی، اغلب دلیل آن را «تحریمها»ی ایالات متحده علیه برنامه هستهای تهران عنوان میکنند.
بحث بر سر وجود توده گاز متان در آسمان تهران در حالی بالا گرفته که روز دوشنبه ۷ آذر مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از آماده باش در پی تشدید آلودگی هوا و صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا در استان تهران خبر داد.
شبکه خبری سیانان گزارش میدهد که در جریان برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر، مقامهای امنیتی این کشور با برخی از تماشاگران به دلیل همراه داشتن نمادهای اقلیتهای جنسیتی برخورد کردهاند.
دو آلمانی که روز شنبه قصد داشتند به استادیوم بروند تا مسابقه میان تیمهای ملی فرانسه و دانمارک را تماشا کنند، به سیانان گفتند که مقامهای امنیتی قطر از آنها خواستند نمادهای مربوط به جامعه الجیبیتی را از تن خارج کنند.
بر اساس گزارش این شبکه خبری سرانجام با وجود متوقف شدن چندین باره از سوی نیروهای قطری، یکی از این دو تماشاچی آلمانی توانست با این نمادها در جای خود در ورزشگاه بنشیند.
پیشتر نیز گرنت وال روزنامهنگار آمریکایی و لورا مکالیستر، کاپیتان سابق ولز گفته بودند که نیروهای امنیتی قطری از آنها خواسته بودند که لباسهایشان با طرحهای مربوط به جامعه اقلیتهای جنسیتی را از تن درآوردند.
این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته ممنوعیت وضع شده از سوی فیفا برای بستن بازوبند دارای نشان رنگینکمانی اقلیتهای جنسیتی (O e Love) در طول مسابقات جام جهانی قطر را «بسیار نگرانکننده» خوانده است.
آقای بلینکن در دیدار با محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، همتای قطری خود گفت: «بسیار نگرانکننده است که شاهد هرگونه محدودیت در آزادی بیان باشیم، به ویژه هنگامی که از تکثر صحبت میشود.»
با وجود هشدارهای بحثبرانگیز فیفا، انگلیس، آلمان و پنج تیم اروپایی دیگر از پوشیدن این بازوبندها خودداری کردند.
قطر که به عنوان اولین کشور خاورمیانه میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال را برعهده دارد، روابط جنسی خارج از ازدواج زن و مرد را جرمانگاری کرده است.
علاوه بر مسائل مربوط به محدودسازی آزادی بیان تماشاگران ایرانی در قطر، نقض حقوق اقلیتهای جنسیتی، شرایط کار کارگرانی که در ساخت استادیومهای ورزشی در قطر از آنان استفاده شد، همچنان مورد بحث است.
برگزارکنندگان جام جهانی تعداد کارگران مهاجری را که در قطر در جریان ساختوسازهای مربوط به جام جهانی به دلیل شرایط ناقض حقوق بشر جان باختند، چهل نفر اعلام کردهاند، اما روزنامه گاردین چاپ لندن این رقم را هزاران نفر برآورد کرده است.
در همین حال، فیفا روز جمعه چهارم آذر اعلام کرد ورود آن دسته از طرفداران تیم ملی فوتبال انگلیس که لباس جنگجویان صلیبی میپوشند در مسابقه در برابر تیم آمریکا و مسابقات بعدی جام جهانی به ورزشگاهها ممنوع است. فیفا دلیل اتخاذ این تصمیم را حساسیتهای فرهنگی در کشور مسلمان عنوان کرده است.
علی دایی، ستاره سابق تیم ملی فوتبال ایران، شامگاه یکشنبه با انتشار پستی در شبکه اجتماعی اینستاگرام از «تهدیدات بیشمار» علیه خود و خانوادهاش طی روزهای اخیر خبر داد.
آقای دایی که سابقه مربیگری تیم ملی ایران را نیز در کارنامه خود دارد، در جریان اعتراضات سراسری اخیر در ایران بارها همبستگی خود را با معترضان اعلام کرده است که همین امر در یک مورد منجر به ضبط گذرنامه او شد.
وی نوشته خود در اینستاگرام را نیز با آرزوی «آزادی بیقید و شرط زندانیان این روزها» آغاز کرده است.
علی دایی در ادامه نوشت که شاهد «تهدیدات بیشماری» علیه خود و خانوادهاش از سوی «برخی نهادها، رسانهها و افراد ناشناس» بوده که خودشان را «پرفسور، فیلسوف و جامعهشناس» میدانند. وی اما توضیحی درباره این تهدیدات نداده است.
آقای دایی سپس عنوان کرد که این افراد و نهادها «با نسبت دادن سخنان نادرست به برخی از بزرگان از جمله آیتالله بهجت» سعی در تخریب او دارند بهطوری که از آیتالله بهجت نقل کردهاند که به او توصیه کرده در فضای مجازی نباشد، حال آن که «در زمان حیات ایشان اصلا فضای مجازی به صورت امروز وجود نداشت».
علی دایی در انتها نوشته است: «من از آن بزرگوار آیتالله بهجت درس انسانیت، شرافت، وطنپرستی و آزادگی گرفتهام. با این عوامفریبیها و تهدیدها به کجا میرسید؟»
آقای دایی پیش از این دعوت رسمی فیفا و فدراسیون فوتبال قطر را برای حضور در جام جهانی همراه با همسر و دخترانش به خاطر شرایط کنونی ایران و سرکوب اعتراضات رد کرده و گفته بود که ترجیح میدهد «کنار شما در میهنم باشم و همدردی خود را با تمام خانوادههایی که عزیزان خود را در این روزها از دست دادهاند اعلام کنم».
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ارائه طرحی قصد دارند تا احکام قضایی علیه کسانی را که با کشورهای بهگفته آنان «متخاصم» همکاری میکنند، سنگینتر کنند.
عنوان این طرح «تشدید مجازات همکاریکنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» است و میگوید جاسوسی یا همکاری با دول متخاصم از جمله دولت ایالات متحده آمریکا برخلاف امنیت کشور یا منافع ملی، «افساد فی الارض» محسوب میشود؛ اتهامی که حکم اعدام دارد.
این طرح، هرگونه ارتباط با نهادهای غربی و رسانهها و حتی فعالیت در شبکههای اجتماعی را نیز با ریسک مواجه میکند، بهطوری که ماده هفتم آن میگوید: «هرگونه فیلمبرداری یا تصویربرداری از صحنه جرائم منجر به سلب حیات، حبس ابد یا جرائم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی و یا سوانح و حوادث منجر به فوت یا صدمات بدنی یا اقدامات تروریستی، جرم محسوب میشود.»
طی سه ماهی که از اعتراضات خیابانی و سرکوب خونین اعتراضات مردمی میگذرد، تصاویر متعددی از شلیک مستقیم گلوله جنگی به معترضان و ضرب و شتم آنها در شبکههای اجتماعی منتشر شده و برخی از شهروندان تصاویر خود را مستقیما به رسانههای خارج از کشور ارسال کردهاند.
طرح جدید نمایندگان مجلس میگوید در صورت ارسال فیلم یا تصاویر فوق به شبکههای معاند یا بیگانه، مرتکب به حداکثر مجازات مذکور محکوم میشود.
بر اساس این طرح همچنین اشخاص ایرانی که در فهرست تحریمهای کشورهای غربی قرار گرفتهاند مشمول «قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» خواهند شد.
رئیس شرکت ملی برق هستهای اوکراین میگوید نشانههایی از آماده شدن نظامیان روس برای تخلیه نیروگاه اتمی زاپوریژیا وجود دارد.
پترو کوتین رئیس شرکت «انرژواتم» روز یکشنبه ششم آذر افزود: طی هفتههای گذشته ما اطلاعات موثری از نشانههایی مبنی بر آماده شدن نیروهای روسیه برای ترک نیروگاه زاپوریژیا دریافت د دریافت کردهایم.
آقای کوتین در ادامه گفت گزارشهای زیادی در رسانههای روسی از ارزش تخلیه نیروگاه منتشر شده و احتمالا کنترل آن بهدست آژانس بینالمللی انرژی اتمی سپرده شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او در پاسخ به سوالی پیرامون این موضوع که آیا اظهار نظر قطعی درباره خروج روسها از نیروگاه زود نیست، گفت «خیلی زود است و هنوز در عمل خروج آنها را نمیبینیم، اما در حال آماده شدن برای تخلیه نیروگاه هستند».
زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا، در روزهای ابتدایی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین توسط نظامیان روس اشغال شد، اما کماکان کادر اوکراینی آن را اداره میکنند. طی ۱۰ ماهی که از تهاجم نظامی روسیه میگذرد، کارمندان اوکراینی نیروگاه اجازه خروج از آن را نداشتهاند.
طی هفتههای گذشته و با پیشروی سریع نیروهای اوکراینی در مناطق اشغالی، گزارشهای متعددی از هدف قرار گرفتن این نیروگاه عظیم منتشر شده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها نسبت به خطر فاجعه هستهای هشدار داده است.
روسیه اخیرا اعلام کرد باید فورا تصمیمی در زمینه ایجاد یک منطقه حفاظتی برای این نیروگاه اتخاذ شود.
روسیه و اوکراین یکدیگر را به بمباران تاسیسات نیروگاه زاپوریژیا متهم میکنند.
محمود صادقی در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه، خواستار توقف مداخلات «فراقانونی» ماموران دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در امور قضایی و قضات حاضر در دادگاهها شد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی که طبق احضاریه قبلی در روز پنجم آذر در دادسرای امنیت تهران حضور یافته بود، ضمن شرح وضعیت نابهسامان و بینظمی حاکم در ورودی دادسرا که آن را به «قفسهای باغ وحش» تشبیه کرده، در ابتدا گفته است: «دادیار شعبه برخلاف اصل ۳۵ قانون اساسی از قبول وکیل معرفی شده اینجانب خودداری کرد».
بر اساس متن این نامه، دادیار پس از تفهیم اتهام شامل «تبلیغ علیه نظام» و «نشر اکاذیب» به استناد چند توییت منتشر شده توسط آقای صادقی درباره وقایع جاری، قصد داشت قرار وثیقه برای او صادر کند اما با کسب اجازه از دادستان، آن را به «قرار کفالت» تغییر داد.
با این حال، به نوشته محمود صادقی زمانیکه پس از بیان دفاعیات و ختم رسیدگی، قصد ترک دادسرا را داشت، «ضابطین» به بهانه «تکمیل تحقیقات» از او میخواهند در جلسهای جداگانه با حضور آنها شرکت کند.
این حقوقدان، مداخله ضابطان در پرونده را «فاقد وجاهت قانونی» و نیز «خلاف شأن قاضی» دانسته و یادآور شده که وقتی این افراد، «فراتر از حدود اختیارات قانونی» خود عمل میکنند و در کار قاضی دخالت میکنند، در واقع نظام قضایی را مختل میکنند.
او از محسنی اژهای خواسته است تا مانع این اقدامات فراقضایی از سوی ضابطان شود تا «خدشه بیشتری به اعتبار دادگستری» تحت اداره او در مقام رئیس قوه قضاییه وارد نشود.
آقای صادقی از پیش از آغاز و در طی اعتراضات سراسری پستهای انتقادی بسیاری علیه حکومت و مقامات آن منتشر کرده است.
او همچنین از جمله اصلاحطلبانی است که در جلسه هفته گذشته با مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، راهکارهایی را برای خروج حکومت از «بحران» فعلی ارائه داده است.
در اعتراضات سالهای گذشته، بهویژه در جریان اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی، معترضان با سردادن شعارهایی مانند «اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» خواستار سرنگونی کامل جمهوری اسلامی فارغ از همه گرایشهای سیاسی مختلف در آن شدند.
قیمت انوع سکه در روز یکشنبه ششم آذر نسبت به روز گذشته بین ۱.۵ تا ۳.۷ درصد جهش کرد و رکوردهای تازهای برجای گذاشت.
قیمت سکه امامی برای اولین بار از مرز ۱۷ میلیون تومان عبور کرد و قیمت سکه بهار آزادی نیز به ۱۶ میلیون و ۲۰۰ تومان اوج گرفت.
سکه امامی طی یک هفته بیش از ۴.۵ درصد، طی یک ماه بیش از ۱۳ درصد و طی یک سال بالای ۳۵ درصد رشد قیمت داشته است. انواع دیگر سکه نیز کمابیش رشد مشابهی داشتهاند.
بیشترین رشد قیمت سکه در روز جاری، مربوط به ربع سکه بوده که ۳.۷ درصد افزایش یافته و به ۶.۲ میلیون تومان رسیده است.
در این میان، نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفته است که علت جهش قیمت سکه مربوط به «نوسانات ارزی» بوده و «بازار همچنان بدون تقاضاست و این التهابها و افزایش قیمتها هیچ تاثیری در تقاضا نداشته است».
نرخ دلار روز یکشنبه رشدی حدود یک درصدی را تجربه کرد و به مرز ۳۵ هزار و ۹۴۰ تومان رسید، اما از رکورد تاریخی سه هفته پیش خود که ۳۶ هزار و ۷۵۰ تومان بود، فاصله دارد.
شورای جهانی طلا آبان امسال از افزایش ۷۷ درصدی خرید سکه و شمش طلا توسط ایرانیها در سه ماهه سوم سال جاری میلادی، تقریبا معادل فصل تابستان، خبر داده بود.
این گزارش علت اوجگیری خرید سکه و شمش توسط ایرانیها را نبود حوزههای جذاب دیگر برای سرمایهگذاری با هدف حفظ ارزش داراییهای ریالی عنوان کرده بود.
در مجموع، ایرانیها در ۹ ماهه سال ۲۰۲۲ حدود ۳۱.۴ تن شمش و سکه طلا خریداری کردهاند که نسبت به دور مشابه پارسال رشدی ۷۷ درصدی دارد.
با استفاده از گزارش سایتهای تخصصی ارز و سکه، ایسنا، رادیو فرداد.خک.ر
برخی منابع خبری گزارش دادند هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تئاتر ایران، که روز ۲۹ آبان بهدست نیروهای امنیتی بازداشت شد، با دستور مقام قضایی آزاد شده است.
خبرگزاری ایسنا عصر یکشنبه ششم آذر گزارش داد که هنگامه قاضیانی پس از حضور در دادسرا و تفهیم اتهام از سوی بازپرس پرونده، ساعاتی پیش آزاد شده است.
نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی، هنگامه قاضیانی را به «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» متهم کردهاند.
ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی پیشتر، از مصادیق اتهامی این بازیگر سرشناس را «ارتباط با رسانههای معاند و ضد انقلاب» عنوان کرده بود.
بازداشت هنگامه قاضیانی کمتر از ۲۴ ساعت پس از آن صورت گرفت که او روز ۲۸ آبان با انتشار ویدئویی بدون حجاب از خود و حاوی یک سرود انقلابی در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «شاید این آخرین پست من باشد. از این لحظه به بعد، هر اتفاقی برایم بیفتد، بدانید که من تا آخرین نفس در کنار مردم ایران هستم».
او پیشتر هم در یادداشتی که در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشته بود، جمهوری اسلامی را «حکومت بچهکش» خطاب کرده و پس از آن، بلافاصله از سوی مقامهای امنیتی و قضایی به دادسرا احضار شد.
همزمان با دور تازه اعتراضات سراسری که از ۲۶ شهریور در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شده، گروهی از هنرمندان و چهرههای مشهور سینما و تلویزیون با از سر برداشتن حجاب اجباری از معترضان حمایت کردهاند.
کتایون ریاحی، بازیگر سابق تلویزیون و از جمله سلبریتیهایی که در روزهای نخست اعتراضات حجاب از سر برداشت، نیز پس از چند هفته تعقیب قضایی، همزمان با خانم قاضیانی دستگیر شد و همچنان در بازداشت بهسر میبرد.
در همین حال، بسیاری از اعضای جامعه سینمایی و هنری بهدلیل حمایت از معترضان توسط نهادهای امنیتی احضار و بازجویی شدهاند.
خانه سینمای ایران روز ۳۰ آبان در بیانیهای تهدید کرد اگر سینماگران بازداشتی آزاد نشوند، از اعضای خود میخواهد تا دست به اعتصاب بزنند. این نهاد صنفی گفته بود که تلاشهایش برای آزادی سینماگران نه تنها نتیجه نداده بلکه به احضارها و بازداشتهای جدید هم منجر شده است.
جعفر پناهی و محمد رسولاف، از سینماگران مطرح و امضاکنندگان بیانیه «تفنگت را زمین بگذار» از چند ماه قبل تا کنون همچنان در زندان اوین هستند.
ویدئویی از فریده مرادخانی، خواهرزاده علی خامنهای که اکنون در زندان است، منتشر شده که در آن، او از کشورهای «آزادیخواه» جهان میخواهد در حمایت از مردم معترض ایران، سفیران جمهوری اسلامی را اخراج کنند.
خانم مرادخانی این ویدئو را پیش از بازداشت خود ضبط کرده است. او روز چهارشنبه دوم آذر پس از مراجعه به دادسرا جهت ابلاغ حکم دادگاه به او، بازداشت و زندانی شد.
خواهرزاده رهبر جمهوری اسلامی در این ویدئو میگوید: «انتظار آن است که سازمان ملل متحد و تمامی سازمانهایی که ارزش و اعتبار خود را از هدف آزادی و عدالت برای تمام بشریت میگیرند با اجرای فعالیتهای عملی و بازدارنده و موثر در قبال جنایات عریان و هولناکی که در ایران بر علیه زنان و مردان و کودکان در جریان است، دست از بیتفاوتی برداشته و از این آدمکشی وحشتاک جلوگیری کنند.»
این فعال مدنی با تاکید بر عدم حمایت بینالمللی از حکومت ایران تاکید میکند: «حال زمان آن رسیده است که تمام کشورهای آزادیخواه به عنوان حرکتی نمادین تمامی نمایندگان خود را از ایران فرا بخوانند و نمایندگان و وابستگان این رژیم سفاک را از کشورهای خود اخراج و به این طریق با مردم آزادیخواه ایران اظهار همبستگی کنند.»
اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سوم آذر با تصویب قطعنامهای به تشکیل یک کمیته حقیقتیاب بینالمللی برای بررسی نقض حقوق بشر در جریان اعتراضات سراسری جاری در ایران رای مثبت دادند.
خانم مرادخانی ۲۳ دی پارسال نیز در مسیر بازگشت به خانه خود در تهران از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و اردیبهشت امسال با قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی و اعمال محدودیت برای خروج از استان تهران تا پایان دوره دادرسی و جلسات بازپرسی، بهصورت موقت آزاد شده بود.
او چند ماه پیش از بازداشت کارزاری را در حمایت از زندانیان راهاندازی کرده بود.
این فعال مدنی همچنین خرداد سال ۱۳۹۷ هم پس از سفر به سنندج و دیدار با خانواده رامین حسینپناهی، زندانی سیاسی کُرد که به اتهام فعالیت علیه جمهوری اسلامی اعدام شده بود، بازداشت شد.
فریده مرادخانی، فرزند علی مرادخانی مشهور به «شیخ علی تهرانی» است که از روحانیون مخالف حکومت شاهنشاهی ایران بود و بعد از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ نیز به یکی از منتقدان حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شد.
شیخ علی تهرانی روز ۲۷ مهرماه امسال در ۹۶ سالگی در تهران درگذشت.
احمد بهرامی، کارگردان فیلم «شهر خاموش»، در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم «شبهای سیاه تالین» در استونی، جایزهاش را تقدیم کرد به مردم ایران که «این روزها با صدای بلند فریاد میزنند زن، زندگی، آزادی».
بهگزارش رادیو فردا، آقای بهرامی شامگاه شنبه ۵ آذر بهعنوان برنده جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم «شبهای سیاه تالین» معرفی شد؛ جشنوارهای که در کشور استونی برگزار میشود.
این کارگردان سینما هنگام دریافت جایزهاش گفت: «میدانم که این روزها در جریان اخبار ایران هستید. این جایزه را تقدیم میکنم به مردم خوب کشورم؛ مردان و زنان شجاعی که این روزها با صدای بلند فریاد میزنند زن، زندگی، آزادی.»
احمد بهرامی همچنین اشاره کرد که قهرمان فیلم تازهبرگزیدهاش، شهر خاموش، «زنی است که برای به دست آوردن حقش مبارزه میکند».
در مراسم اختتامیه هایده صفییاری، تدوینگر سرشناس سینمای ایران، هم بهعنوان یکی از اعضای هیئت داوران بدون حجاب اجباری روی صحنه حضور داشت.
خانم صفییاری بهخاطر تدوین فیلم سینمایی «عنکبوت مقدس»، ساخته علی عباسی، مرداد امسال از سوی رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد تهدید شد که بهخاطر همکاری در ساخت این فیلم ممنوعازکار میشود.
از شروع اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» از ۲۶ شهریور تا کنون کمتر مراسم هنری و ورزشی در دیگر کشورها با حضور ایرانیان برگزار شده که بازتابی از این اعتراضات در آن دیده نشود.
فیلم قبلی احمد بهرامی با عنوان «دشت خاموش» نیز دو سال پیش (۱۳۹۹) موفق شده بود جایزه بهترین فیلم بخش افقها در جشنواره ونیز و جایزه فیپرشی (انجمن منتقدان بینالمللی) را از آن خود کند.
کارلوس کیروش، سرمربی تیم فوتبال ایران، سخنان یورگن کلینزمن، سرمربی پیشین تیمهای ملی فوتبال آلمان و آمریکا، در مورد «اقدامات نمایشی» تیم ایران برای «بر هم زدن تمرکز داورها و بازیکنان حریف» را «ننگ فوتبال» توصیف کرد و خواستار کنارهگیری او از فیفا شد.
یورگن کلینزمن که عضو گروه مطالعات فنی مسابقات قطر در فدراسیون جهانی فوتبال است، روز جمعه چهارم آذر پس از بُرد تیم ایران در برابر تیم ولز گفت این تیم عامدانه یک سری حرکات نمایشی را در کنار زمین انجام میدهد تا تمرکز داور و بازیکنان تیم حریف را مختل کند.
آقای کلینزمن در گفتوگو با شبکه جهانی بیبیسی افزود این کارها «تصادفی نیست، این بخشی از فرهنگ آنهاست، بیوقفه زیر گوش داوران خط و داور چهارم خواندند و قضاوت آنها را تحتتأثیر قرار دادند... آنها با این کارها تمرکز شما را از بازی منحرف میکنند».
کیروش در واکنش به اظهارات کلینزمن نوشت که این سخنان «ننگ فوتبال» است و افزود منتظر است ببیند تصمیم فیفا در مورد موقعیت کلینزمن چه خواهد بود. او همچنین خواستار استعفای کلینزمن از سمت خود در فیفا شد.
فیفا هنوز واکنشی به اظهارات دو طرف نشان نداده است.
تیم ایران قرار است در مسابقه بعدی خود با تیم آمریکا بازی کند، اما همزمان موجی گسترده از واکنشهای انتقادی معترضان کشور به حضور این تیم در بازیها در میانه سرکوب اعتراضات مردمی جریان گرفته است.
روز شنبه گروه هکری بلک ریوارد دو سند را منتشر کرد که برنامهریزی و راهکارهای جمهوری اسلامی برای بهرهبرداری سیاسی از جام جهانی فوتبال بهویژه در راستای سرکوب هرگونه اعتراض از سوی بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران را نشان میدهد.
یک پایگاه خبری در ایران از وضعیت بد دانشجویان بازداشتشده دانشگاه امیرکبیر خبر داده و نوشت که مأموران دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با خانوادههای این دانشجویان نیز که پیگیر وضعیت فرزندانشان هستند، «بدرفتاری» میکنند.
پایگاه خبری امتداد روز یکشنبه ششم آذر نوشت: «تعداد زیادی از خانوادهها، هر روز مقابل دادسرای مقدسی زندان اوین جمع میشوند و بارها با آنها بدرفتاری شده است. هیچکس آنجا پاسخگو نیست و همه نگران فرزندان خود هستند.»
«امتداد» تعداد دانشجویان بازداشتشده دانشگاه امیرکبیر را دستکم ۱۴ نفر اعلام و به نقل از الهام برادران مظفری، خواهر یکی از این دانشجویان نوشت: «دانشجویان بازداشت شده وضعیت خوبی ندارند.»
او افزود: «به خانواده دو نفر از دانشجویان بازداشتی گفته شده که تا روز دادگاه حتی به قید وثیقه از زندان خارج نخواهد شد. هفت نفر از این دانشجویان را هم به زندان تهران بزرگ منتقل کردهاند.»
به گفته خانم برادران مظفری، «به رغم اینکه حراست دانشگاه ادعا میکند که در بازداشت دانشجویان هیچ نقشی نداشته، اما شواهدی وجود دارد که نشان از همکاری حراست با نهادهای امنیتی در بازداشت دانشجویان، تشکیل پرونده و ارعاب آنها دارد.»
بدرفتاری جمهوری اسلامی با بازداشتیها به دانشجویان محدود نیست و مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز جمعه این هفته گفت که «گزارشهایی میرسد که با زندانیها بدرفتاری میشود و درباره بدرفتاری با زنان در رسانهها چیزهایی گفته میشود که سنگین است و نمیتوانم به زبان بیاورم ... گزارشهایی داریم و حتی خودم از بعضی زندانیان سوال کردهام. جلوی این بدرفتاریها را بگیرید. با معترضان بنشینید و پیام آنها را دریافت کنید.»
بیشتر